PRAVILA KORIŠĆENJA I POLITIKA PRIVATNOSTI

Vaš pristup i korišćenje sajta www.kakavjedoktor.org podleže pravilima i uslovima definisanim od strane udruženja građana „Srbija u pokretu”, u cilju obezbeđivanja adekvatne zaštite svih korisnika: kako onih na koje se komentar odnosi, tako i onih koji komentar ostavljaju. „Srbija u pokretu” zadržava pravo izmene i dopune pravila i uslova korišćenja u bilo kom trenutku, bez prethodne najave, tako da stupaju na snagu danom njihove objave. Daljim korišćenjem sajta saglasni ste da prihvatate sva naknadno objavljena pravila. Molimo Vas da redovno proveravate da li postoje izmene uslova, kako bi se izbegle nesuglasice.

PRAVILA KORIŠĆENJA

„Srbija u pokretu” zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja i uklanjanja neprimerenih komentara.

Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentari koji se ne odnose na temu koja je predmet komentarisanja neće biti objavljeni. Saglasno Zakonu o javnom informisanju zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije korišćenje bi moglo da nanese štetu drugim korisnicima sajta (zla namera).

Sadržaj sajta je informativnog i edukativnog karaktera. „Srbija u pokretu” preduzima sve mere kako bi se osiguralo postavljanje informacija koje doprinose postizanju cilja, ali ne obezbeđuje nužno njihovu ispravnost, istinitost niti potpunost.

Zadržavamo pravo da isključimo određene korisnike sa servisa ukoliko vrše zloupotrebe (širenje računarskih virusa, prevare, hakerisanje, svaka vrsta kršenja zakonskih propisa).

Udruženje „Srbija u pokretu” nije odgovorno za sadržaje linkova koje ne uređuje a koji budu plasirani od strane korisnika na ovom sajtu.

Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima sajta.

POLITIKA PRIVATNOSTI

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja, informacije o radu zdravstvenih institucija kao i lica zaposlenih u tim institucijama, predstavljaju informacije od javnog značaja i treba da budu dostupne javnosti. Informacije koje zadiru u privatnost navedenih lica ili neke druge detalje iz života lica zaposlenih u zdravstvenim institucijama, neće biti objavljene. Prilikom korišćenja sajta dužni ste da osigurate tačnost, istinitost i potpunost podataka koje dajete. Podaci o korisnicima dostupni su samo administratorima sajta, osim u slučaju izričitog pristanka korisnika da njegov identitet bude objavljen.

U cilju sigurnosti sajta i sprečavanja neovlašćenih i kriminalnih aktivnosti zadržavamo pravo da sakupljamo informacije o svojim korisnicima koje se odnose na URL adresu, odnosno ime domena sa kog je pristupljeno sajtu, kao i datum i vreme pristupa. U slučaju bilo kakvih aktivnosti koje podrazumevaju neovlašćene pokušaje da se promeni sadržaj sajta ili se na drugi način prouzrokuje šteta na sajtu, podaci o korisniku će biti iskorišćeni za prijavu nadležnim organima.

U delu sajta pod nazivom „Prijavi korupciju”, građani koji žele da prijave korupciju moći će da izaberu svog lekara i ukoliko žele ostave e-mail adresu, podaci izneti u ovoj sekciji sajta neće biti objavljeni i dostupni trećim licima. Nakon toga sajt će ih odvesti direktno na sajt e uprava, gde će registracijom moći da korupciju direktno prijave Javnom tužilaštvu, Srbija u pokretu nema uvid u podatke koje građani ostavljaju na sajtu e uprave.

Mišljenja izneta u komentarima su lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove Udruženja građana “Srbija u pokretu”.

Sajt „Kakav je doktor” objavljuje sadržaje u dobroj nameri. Svrha sajta je informisanje kroz pružanje mogućnosti građanima da ocenjuju rad lekara i medicinskog osoblja u svojim zdravstvenim ustanovama, i razmenjuju iskustva o korišćenim zdravstvenim uslugama, poštujući pravila korišćenja i privatnosti. Na taj način omogućava se transparentnost rada zdravstvenih ustanova i zdravstvenih radnika, a sve u cilju podsticanja svih učesnika u zdravstvenom sistemu da aktivnim učešćem i ukazivanjem na nepravilnosti, utiču na povećanje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, i daju puni doprinos borbi protiv korupcije i kršenju prava pacijenata.

Saglasno tome, molimo Vas da poštujete navedena pravila korišćenja sajta i na taj način doprinesete postizanju definisanih ciljeva.

Ukoliko uočite neku nepravilnost ili imate pitanja u vezi sa ovim sajtom, molimo Vas da nas kontaktirate putem maila koji možete videti u delu “kontakt”.

Odlučno protiv korupcije u zdravstvu


Danas je počeo sa radom Prvi SMS servis za prijavu korupcije u zdravstvu! Svaki građanin može da prijavi korupciju slanjem poruke na broj 061/2444424. Ono što je posebno važno jeste da poruku primaju aktivisti Udruženja građana Srbija u pokretu, čime se garantuje anonimnost osobi koja prijavljuje...

Više

Ne primam mito, radim za platu


Nacrt prve Građanske antikorupcijske povelje, koja bi trebalo da bude istaknuta u svim domovima zdravlja u Beogradu...

Više

Srpski doktori zasad vrlo dobro prolaze kod građana


Zabranili su ocenjivanje rada lekara! Pogledaj ovo, uključi se i podrži akciju!

Više

Partneri na projektu

Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta

Koalicija organizacija civilnog društva za borbu protiv korupcije u zdravstvu

Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta

Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta


Prijatelji projekta
Prijatelji projekta
Prijatelji projekta

Izdavanje ovog web sajta omogućila je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz program „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC). Stavovi izneti u ovoj publikaciji predstavljaju stavove autora i nužno ne izražavaju stavove ISC-a, USAID-a ili Vlade SAD-a. This web site is made possible by the support of the United States Agency for International Development (USAID) under the “Civil Society Advocacy Initiative” program, implemented by the Institute for Sustainable Communities. The opinions expressed herein are those of the author(s) and do not necessarily reflect the views of ISC, USAID or the United States Government.